Mogelijke topics voor een opleiding op maat kunnen zijn:
Maak hier jouw keuze uit onderstaande geplande opleidingen:
Op zoek naar dé sleutel om vastzittende conflicten open te breken?
Na het volgen van deze opleiding ga je met een waardevolle sleutel terug naar huis.
Deze opleiding is voor iedereen die meer wil weten over hoe conflicten ontstaan, escaleren en kunnen kalmeren. Op deze dag krijg je toepasbare inzichten vanuit bemiddeling, psychologie, neurologie en antropologie op een behapbaar bordje aangeboden.
In gesprek gaan met kinderen over emoties is nooit gemakkelijk maar in crisissituatie des te moeilijker.
We belichten in dit Webinar kort waarom praten met kinderen zo bijzonder en noodzakelijk is en demonsteren een specifieke tool om dit gemakkelijker te maken, het puzzelverhaal “Dansen met een Afrikaanse Olifant”.
Het Webinar richt zich tot iedereen die in gesprek wil gaan met kinderen over wat misschien moeilijk kan liggen. En tot betrokkenen bij het opstellen van ouderschapsregelingen.
Een vervolgopleiding met oefenen in de praktijk zal worden aangeboden aan de geïnteresseerden die deze introductie volgden.
Het praten met kinderen vraagt een geheel andere aanpak dan met volwassenen.
Sinds de recente wetgeving moet er met kinderen in gezinscrisissen gepraat worden bij het opmaken van elke ouderschapsregeling. Familiale bemiddelaars, advocaten, notarissen e.d. worden geconfronteerd met deze uitdaging. Ga je dit gesprek zelf aan?
Het doel van deze studiedag is om je te leren hoe je op een veilige en zorgvuldige manier een inschatting maakt van wat kinderen dwarszit en wat belangrijk is voor hun welbevinden.
We verdiepen ons in de unieke uitdagingen die het voeren van kindgesprekken met zich meebrengt. Waar liggen de valkuilen, en hoe kun je die vermijden? Welke tools kun je inzetten om kinderen zich gehoord en begrepen te laten voelen? Daarnaast leer je hoe je de verkregen informatie helder en gestructureerd kunt rapporteren, zodat je er in je professionele context meteen mee aan de slag kunt.
Het ouderschap organiseren na een echtscheiding is geen evidentie.
We focussen ons als begeleiders van scheidingsregelingen vaak veel te snel alleen op het praktische.
Maar alleen als we aandacht geven aan het kunnen en mogen afsluiten van hun partnerrelatie, zullen we tot werkzame ouderafspraken kunnen komen tussen ex-partners. 𝐒𝐜𝐡𝐞𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐢𝐬 𝐡𝐨𝐞 𝐝𝐚𝐧 𝐨𝐨𝐤 𝐥𝐢𝐣𝐝𝐞𝐧 en is hoe dan ook door een periode van chaos en transitie zwoegen.
Tijdens deze opleidingsdag staan we stil bij enerzijds het waarom en hoe van deze rouw en transitiefase en belichten we een aantal concrete tools om met partijen in scheiding aan de slag te gaan en dit op een interactieve manier met ruimte om te oefenen.
In deze opleiding wordt stilgestaan bij het belang van het AFHECHTEN van de ex-partnerrelatie waarbij aandacht gaat naar het aspect van VERLIES dat bij scheiding op heel veel vlakken speelt.
Hoe kan je daarmee aan de slag? Hoe kunnen ex-partners elkaar door inzicht te krijgen in wat tussen hen misliep, elkaar erkenning te geven in hun pijn, tot herstel van vertrouwen komen zo nodig om tot een werkzaam ouderschap te kunnen komen.
De schipaanpak reikt daarvoor een specifiek traject aan in een vast aantal stappen/fasen.
De opleiding tot SCHIP-behandelaar richt zich tot professionelen (advocaten, bemiddelaars, …) die met scheiding te maken krijgen in beroepscontext en er op een andere manier mee aan de slag willen. Meer over deze aanpak lees je ook op www.schipaanpak.com
Anders omgaan met ruis, ruzie of conflicten vraagt een verandering van mindset: Van denk- en handelingspatronen. Dergelijke transformatie is lastig en kan alleen via een tussenfase waarin aannames en zelfs waarden en normen in vraag worden gesteld en ieder ruimte krijgt om zichzelf te bevragen. Dat kan even chaotisch zijn…
Daarom is begeleiding door een professional belangrijk en helpend om een duidelijke afbakening van dit proces mogelijk te maken. Afbakenen doe je best door iets ‘ongewoons’ te doen.
Als deel van de begeleiding in de veranderingsproces wordt deze afbakening aangeboden in de vorm van een ‘onderdompeling’ in de Aziatische cultuur die sowieso anders met ruis, ruzie en rust omgaat. Denk maar aan Kalligrafie, Keramiek, Daostisch onderhandelen, enz….
Meer toelichting, praktische info en data op aanvraag
Info volgt
Vanuit haar jarenlange ervaring in de advocatuur, de lokale politiek en als erkend bemiddelaar en trainer beheerst Veerle Lisabeth alle juridische, psychologische en strategische facetten van het ruzie-maken. Ontdek hier wie Veerle Lisabeth is en wat haar zo onderscheidend maakt.
Waarom verzamelen we bij Ruzie-maker persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?
Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:
Reserveer hier het pocketboekje: vul je gegevens in en verzend het formulier. Het boekje wordt binnenkort gelanceerd. We sturen jou een e-mail om je hiervan op de hoogte te brengen.