Weinig mensen durven zich een professionele ruzie-maker noemen. Veerle Lisabeth doet dit wel. Ze doorbreekt hiermee bewust het taboe dat op ‘ruzies’ kleeft. Wie op een gezonde manier ruzie maakt, vermijdt conflicten. En daar wordt iedereen beter van.
Vanuit haar jarenlange ervaring in de advocatuur, lokale politiek en als erkend bemiddelaar en mediator beheerst Veerle Lisabeth alle juridische, psychologische en strategische facetten van conflictbeheersing. Die kennis en ervaring past ze toe in zowel bedrijfs- als privé context. Daarnaast geeft ze ook opleidingen en lezingen voor professionals.
Wie Veerle Lisabeth echt is, en hoe ze haar visie en aanpak gedurende vele jaren heeft opgebouwd kan je beluisteren in de podcast hieronder.
Ik vroeg aan Veerle of ze zich volledig neutraal kon opstellen bij een bemiddeling. Ze antwoordde: "Zeker niet. Ik ben bewust meerzijdig partijdig". Eindelijk hadden we de juiste persoon gevonden om een aanslepende ruzie in een familiebedrijf aan te pakken. Met succes.
Kurt O.
“Tijdens haar rechtenstudie had Veerle al de drang om verder te kijken dan haar juridische bril” , zo werd ik onlangs door Anelore Bruneel (famielie- en jeugdrechter te Gent) voorgesteld bij een lezing, en ik neem deze uitspraak graag als start om mezelf hier aan jou voor te stellen.
Mijn studies rechten gaven me inderdaad niet de nodige voldoening en ik besloot er wat filosofie bij te studeren, een volle zomer als bankassistent te werken in San Francisco en het wat uitdagender te maken door mijn laatste jaar in Frankijk ‘uit te zitten’ in combinatie met een extra studie ‘Droit Europeén’. Je voelt het al: ik hou er reeds van op jonge leeftijd graag een brede kijk op na.
Ik was een van de eerst juristen in Vlaanderen – en voor zover ik kon nagaan de eerste advocaat – die de opleiding tot bemiddelaar volgde en het heeft altijd mijn aanpak als advocaat beïnvloed. Het is ingewikkeld dat omgaan met ruzies en conflicten, dat had ik ook al door, het is mijn blijvende drijfveer: meer kennis opdoen, meer tools leren, vaardiger worden in het omgaan met ‘verschillen’ tussen mensen.
Meer weten over Veerle Lisabeth en haar parcours?
Connecteer met Veerle Lisabeth op Linkedin
Licentiaat in de Rechten
Mediation workshop
Cross-border family mediation
Die Weisheit von Present und Gewaltlosigkeit / The wisdom of presence and NVR
Verdiepingsmodules:
Modulaire Specialisatie Complexe Omgangsproblematiek
Modulaire Specialisatie Complexe Omgangsproblematiek / Ouderonthechting
Die Weisheit von Present und Gewaltlosigkeit / The wisdom of presence and NVR
‘de Knel van ouderverstoting’
SCHIP-aanpak
NVR – family intervention program
Die Weisheit von Present und Gewaltlosigkeit / The wisdom of presence and NVR
Die Weisheit von Present und Gewaltlosigkeit / The wisdom of presence and NVR
“Het ruzie-boekje dat iedereen gelezen moet hebben…!”
Als kind werd je geleerd om geen ruzie te maken. En toch deden we het allemaal. Waarom? Omdat ruzie maken een ‘natuurlijke’, gezonde en doeltreffende vorm van communiceren is die zorgt voor rust bij jezelf en rust binnen de groep waartoe je behoort.
In ‘Ruzie brengt rust’ legt Veerle Lisabeth je op een uiterst laagdrempelige manier uit waarom je af en toe nood hebt aan ruzie om je goed te voelen en om escalatie van conflicten thuis of op het werk te vermijden of te herstellen.
Reserveer nu reeds jouw pocketboekje (verwachte lancering begin juli).
Reserveer hier het pocketboekje: vul je gegevens in en verzend het formulier. Het boekje wordt binnenkort gelanceerd. We sturen jou een e-mail om je hiervan op de hoogte te brengen.
Waarom verzamelen we bij Ruzie-maker persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?
Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij: