Als leidinggevende of HR-verantwoordelijke streef je naar een gezonde werksfeer. Meningsverschillen horen daar bij.
Wij voorzien opleidingen ‘op maat’ van jouw organisatie of vragen. Of je kan intekenen voor onderstaande opleidingen:
Op zoek naar dé sleutel om vastzittende conflicten open te breken?
Na het volgen van deze opleiding ga je met een waardevolle sleutel terug naar huis.
Deze opleiding is voor iedereen die meer wil weten over hoe conflicten ontstaan, escaleren en kunnen kalmeren. Op deze dag krijg je toepasbare inzichten vanuit bemiddeling, psychologie, neurologie en antropologie op een behapbaar bordje aangeboden.
Vanuit de Provincie West-Vlaanderen wordt een introductiedag rond bemiddelend optreden voor lokale besturen georganiseerd.
Tijdens deze opleiding staan we stil bij de voordelen en inzetbaarheid van bemiddeling in de context van een lokaal bestuur.
Onder meer op volgende vragen krijgen de deelnemers een antwoord:
Vervolgens zullen we in de namiddag even stilstaan bij belangrijke vaardigheden daarbij zoals de meerzijdige partijdigheid en het in kaart brengen van zo veel mogelijk redelijke behoeften.
Na het volgen van deze basis opleiding kan u ook deelnemen aan meer gespecialiseerde modules die ook door de Provincie West-Vlaanderen worden georganiseerd voor meer info daarover : hier
Anders omgaan met ruis, ruzie of conflicten vraagt een verandering van mindset: Van denk- en handelingspatronen. Dergelijke transformatie is lastig en kan alleen via een tussenfase waarin aannames en zelfs waarden en normen in vraag worden gesteld en ieder ruimte krijgt om zichzelf te bevragen. Dat kan even chaotisch zijn…
Daarom is begeleiding door een professional belangrijk en helpend om een duidelijke afbakening van dit proces mogelijk te maken. Afbakenen doe je best door iets ‘ongewoons’ te doen.
Als deel van de begeleiding in de veranderingsproces wordt deze afbakening aangeboden in de vorm van een ‘onderdompeling’ in de Aziatische cultuur die sowieso anders met ruis, ruzie en rust omgaat. Denk maar aan Kalligrafie, Keramiek, Daostisch onderhandelen, enz….
Meer toelichting, praktische info en data op aanvraag
Vanuit haar jarenlange ervaring in de advocatuur, de lokale politiek en als erkend bemiddelaar en trainer beheerst Veerle Lisabeth alle juridische, psychologische en strategische facetten van het ruzie-maken. Ontdek hier wie Veerle Lisabeth is en wat haar zo onderscheidend maakt.
Waarom verzamelen we bij Ruzie-maker persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?
Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:
In ‘Ruzie brengt rust’ geeft Veerle Lisabeth haar visie en tips over hoe we weer kunnen leren om gezond ruzie te maken. Vanuit haar jarenlange ervaring als advocaat en bemiddelaar beschrijft ze de verschillende fases van ruis tot conflict en leert ze je hoe je – dankzij het erkennen van ‘ruis’ – in de werk- of thuisrelatie voor rust, innovatie en rendabiliteit kan zorgen.
Koop meteen het boekje online:
“Het ruzie-boekje dat iedereen gelezen moet hebben…!”
Als kind werd je geleerd om geen ruzie te maken. En toch deden we het allemaal. Waarom? Omdat ruzie maken een ‘natuurlijke’, gezonde en doeltreffende vorm van communiceren is die zorgt voor rust bij jezelf en rust binnen de groep waartoe je behoort.
In ‘Ruzie brengt rust’ legt Veerle Lisabeth je op een uiterst laagdrempelige manier uit waarom je af en toe nood hebt aan ruzie om je goed te voelen en om escalatie van conflicten thuis of op het werk te vermijden of te herstellen.
Bestel nu jouw exemplaar: