Opleiding voor leidinggevenden

Als leidinggevende of HR-verantwoordelijke streef je naar een gezonde werksfeer. Meningsverschillen horen daar bij.

  • Maar hoe beheers je die?
  • Hoe zorg je ervoor dat de ‘ruis’ niet ten koste gaat van efficiëntie en creativiteit?
  • Hoe leer je ‘ruzie-maken’ met collega’s, medewerkers, klanten en leveranciers?
  • Of binnen het directieteam?

Opleidingen bemiddeling leidinggevenden

Wij voorzien opleidingen ‘op maat’ van jouw organisatie of vragen. Of je kan intekenen voor  onderstaande opleidingen:

ZONDER NOOD GEEN CONFLICT
Verlies-Conflict connectie

Dit webinar introduceert het zogenaamde “ROUW-CONFLICT MODEL”: een specifieke manier om naar conflicten te kijken en er mee om te gaan. Tot voor kort is de innerlijke correlatie tussen verdriet en conflict nooit onderzocht. Een Nederlands onderzoekteam ontwikkelde een model om het verband tussen deze twee belangrijke gebeurtenissen in het leven van ieder mens te verklaren en concluderen dat diep verdriet/verlies bijna altijd tot conflicten leidt.

Tijdens deze interactieve workshop wordt dit model toegelicht, vertrekkend vanuit de werking van het brein als het gaat om behoeftes en belangen en wordt ook het HART model voorgesteld als tool om cliënten elkaar noden/verliezen te zien.

Praktische info

Dinsdag 4 juni

13.30 - 17.00 uur

Prijs: €150

Inschrijven kan hier

Chong Su: een andere (Oosterse) kijk op bemiddeling

Anders omgaan met ruis, ruzie of conflicten vraagt een verandering van mindset: Van denk- en handelingspatronen. Dergelijke transformatie is lastig en kan alleen via een tussenfase waarin aannames en zelfs waarden en normen in vraag worden gesteld en ieder ruimte krijgt om zichzelf te bevragen. Dat kan even chaotisch zijn…

Daarom is begeleiding door een professional belangrijk en helpend om een duidelijke afbakening van dit proces mogelijk te maken. Afbakenen doe je best door iets ‘ongewoons’ te doen.

Als deel van de begeleiding in de veranderingsproces wordt deze afbakening aangeboden in de vorm van een ‘onderdompeling’ in de Aziatische cultuur die sowieso anders met ruis, ruzie en rust omgaat. Denk maar aan Kalligrafie, Keramiek, Daostisch onderhandelen, enz….

Praktische info

Meer toelichting, praktische info en data op aanvraag

Info & inschrijving:
v.lisabeth@telenet.be
Veerle Lisabeth

Veerle Lisabeth

Vanuit haar jarenlange ervaring in de advocatuur, de lokale politiek en als erkend bemiddelaar en trainer beheerst Veerle Lisabeth alle juridische, psychologische en strategische facetten van het ruzie-maken. Ontdek hier wie Veerle Lisabeth is en wat haar zo onderscheidend maakt.

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Ruzie-maker persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om contact met jou op te nemen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via v.lisabeth@telenet.be of op het nummer +32 486 633 774.

Ruzie brengt rust

Reserveer hier het pocketboekje: vul je gegevens in en verzend het formulier. Het boekje wordt in juli gelanceerd. We sturen jou een e-mail om je hiervan op de hoogte te brengen.

Ruzie brengt rust - coming soon