Mogelijke topics voor een opleiding op maat kunnen zijn:
Deze opleiding en topics zijn gebaseerd op het model van ‘nieuwe autoriteit‘.
Op zoek naar dé sleutel om vastzittende conflicten open te breken?
Na het volgen van deze opleiding ga je met een waardevolle sleutel terug naar huis.
Deze opleiding is voor iedereen die meer wil weten over hoe conflicten ontstaan, escaleren en kunnen kalmeren. Op deze dag krijg je toepasbare inzichten vanuit bemiddeling, psychologie, neurologie en antropologie op een behapbaar bordje aangeboden.
In gesprek gaan met kinderen over emoties is nooit gemakkelijk maar in crisissituatie des te moeilijker.
We belichten in dit Webinar kort waarom praten met kinderen zo bijzonder en noodzakelijk is en demonsteren een specifieke tool om dit gemakkelijker te maken, het puzzelverhaal “Dansen met een Afrikaanse Olifant”.
Het Webinar richt zich tot iedereen die in gesprek wil gaan met kinderen over wat misschien moeilijk kan liggen. En tot betrokkenen bij het opstellen van ouderschapsregelingen.
Een vervolgopleiding met oefenen in de praktijk zal worden aangeboden aan de geïnteresseerden die deze introductie volgden.
Het praten met kinderen vraagt een geheel andere aanpak dan met volwassenen.
Sinds de recente wetgeving moet er met kinderen in gezinscrisissen gepraat worden bij het opmaken van elke ouderschapsregeling. Familiale bemiddelaars, advocaten, notarissen e.d. worden geconfronteerd met deze uitdaging. Ga je dit gesprek zelf aan?
Het doel van deze studiedag is om je te leren hoe je op een veilige en zorgvuldige manier een inschatting maakt van wat kinderen dwarszit en wat belangrijk is voor hun welbevinden.
We verdiepen ons in de unieke uitdagingen die het voeren van kindgesprekken met zich meebrengt. Waar liggen de valkuilen, en hoe kun je die vermijden? Welke tools kun je inzetten om kinderen zich gehoord en begrepen te laten voelen? Daarnaast leer je hoe je de verkregen informatie helder en gestructureerd kunt rapporteren, zodat je er in je professionele context meteen mee aan de slag kunt.
Vanuit haar jarenlange ervaring in de advocatuur, de lokale politiek en als erkend bemiddelaar en trainer beheerst Veerle Lisabeth alle juridische, psychologische en strategische facetten van het ruzie-maken. Ontdek hier wie Veerle Lisabeth is en wat haar zo onderscheidend maakt.
In ‘Ruzie brengt rust’ geeft Veerle Lisabeth haar visie en tips over hoe we weer kunnen leren om gezond ruzie te maken. Vanuit haar jarenlange ervaring als advocaat en bemiddelaar beschrijft ze de verschillende fases van ruis tot conflict en leert ze je hoe je – dankzij het erkennen van ‘ruis’ – in de werk- of thuisrelatie voor rust, innovatie en rendabiliteit kan zorgen.
Koop meteen het boekje online:
“Het ruzie-boekje dat iedereen gelezen moet hebben…!”
Als kind werd je geleerd om geen ruzie te maken. En toch deden we het allemaal. Waarom? Omdat ruzie maken een ‘natuurlijke’, gezonde en doeltreffende vorm van communiceren is die zorgt voor rust bij jezelf en rust binnen de groep waartoe je behoort.
In ‘Ruzie brengt rust’ legt Veerle Lisabeth je op een uiterst laagdrempelige manier uit waarom je af en toe nood hebt aan ruzie om je goed te voelen en om escalatie van conflicten thuis of op het werk te vermijden of te herstellen.
Bestel nu jouw exemplaar:
Waarom verzamelen we bij Ruzie-maker persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?
Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij: